Herhaling MOOC MEE! over Poëzie binnen de Jeugdliteratuur

Als een echte ontdekkingsreiziger op onderzoek gaan in de wereld van de poëzie voor kinderen van 4-12 jaar. We nemen je graag mee om deze poëtische wereld te ervaren en geïnspireerd te raken. Thema's die aan bod komen zijn o.a. het aanbod van jeugdpoëzie voor 0-12 jaar, het belang en de beleving van poëzie en de inzet van poëzie in het onderwijs en voorschoolse instellingen.
In deze MOOC komt jeugdpoëzie tot leven door middel van blogs, filmpjes, een webinar, interessante voorbeelden en lessuggesties. Als deelnemer lever je een actieve bijdrage door bijvoorbeeld reacties te geven op de blogs en filmpjes, opdrachten te maken, deel te nemen aan het Twitterspreekuur en een bezoek te brengen aan de Meet & Greet.

Datum
7 januari 2016 tot en met 4 februari 2016.

Voor wie?
Voor leesconsulenten en mediacoaches van bibliotheken, leerkrachten basisonderwijs, pabostudenten en op ouders die werken in de schoolbibliotheek.

Thema's
7 MOOCdagen over:
Een dichterlijk gesprek tussen Jos van Hest en Edward van de Vendel
Wat is poëzie?
Poëzie lezen met kinderen
Filosoferen met poëzie
Poëzie maken
Eregalerij
Meet & Greet met workshop van Hans Hagen.

De inschrijftermijn voor deze MOOC is gesloten.

De MOOC Poëzie in de jeugdliteratuur is in 2014 ontwikkeld en uitgevoerd door Cubiss, Brabantse Netwerkbibliotheek en Kunstbalie. Deze MOOC wordt in 2016 herhaald met een financiële bijdrage van de Provincie Limburg.